ATENȚIE! Angajații din supermarketuri din Olanda vor purta camere video de corp!

Mulți clienți nu vor observa asta în magazinele din Olanda.

Un supermarket din Olanda urmează să echipeze personalul magazinului cu camere corporale. Lanțul de magazine dorește să combată incidentele și să îi apere pe angajați de diverse situații amenințătoare.

După un pilot anul trecut, Dirk va folosi acum camerele corporale în 40 de magazine. Potrivit lanțului de magazine, acest lucru este necesar deoarece angajații trebuie să facă față unor situații amenințătoare. Angajații Dirk pot porni camera corporală dacă apare o situație amenințătoare. Camera corporală înregistrează apoi imagini și sunet, care pot fi predate poliției dacă este necesar. Există și un ecran în exteriorul camerei. Oamenii care sunt filmați se văd imediat reflectați în ea.

Potrivit lui Dirk, oamenii se liniștesc adesea pentru că se văd pe bodycam și, prin urmare, poți preveni mai multe incidente cu acest tip de bodycam decât cu o variantă standard. Clienții care sunt filmați cu camera corporală vor fi informați de către angajat când camera este pornită. „Fiecare incident este unul de prea multe pentru colegi și clienți”, spune directorul Dirk, Marcel Huizing. El spune că, camerele vor preveni incidentele.

Poliția este de acord cu decizia lanțului de magazine

Un purtător de cuvânt al poliției olandeze spune că organele legii știu din experiență că purtarea unei camere corporale poate avea un efect de de-escaladare, subliniind că personalul din supermarket trebuie să se confrunte în mod regulat cu comportamente intimidante, care sunt însoțite de agresiune și violență și de aceea înțelege nevoia de a purta o cameră de înregistrare.

Pe de altă parte, Autoritatea Olandeză pentru Protecția Datelor (AP) își exprimă îngrijorarea cu privire la decizia lui Dirk. Organul de supraveghere a confidențialității consideră că organizațiile ar trebui să fie foarte precaute în utilizarea acestui tip de supraveghere cu camere, precizând că va cere clarificări de la acționariatul lanțului de supermarketuri.

„Supravegherea camerei este foarte invazivă. Acest lucru se aplică camerelor obișnuite care atârnă pe perete și cu atât mai mult camerelor corporale. Ele te filmează de foarte aproape, chiar în fața ta”, a precizat Autoritatea Olandeză pentru Protecția Datelor.

Dacă te interesează un loc de muncă în Olanda, nu ezita să ne contactezi!