Detalii șocante ies la iveală despre excursia de inițiere a unor studenți olandezi la București

Mai mulți studenți, membri ai unei frății din cadrul unei Universități din Amsterdam, ar fi fost puși să îndeplinească sarcini degradante în timpul unei excursii în București.

Cei din anul I au avut zeci de misiuni pentru a aduna puncte. Printre acestea, să intrețină acte sexuale în public.

Studenții olandezi au fost în București, anul trecut în noiembrie, și, în timpul acestei excursii, li s-ar fi dat o listă cu 80 de misiuni pe care ar fi trebuit să le îndeplinească pentru a primi puncte necesare să ocupe un loc în Ares – un grup important din cadrul frăției mari – L.A.N.X.

Multe dintre misiunile studenților aveau tentă sexuală, rasistă și denigratoare la adresa femeilor. În tot acest timp, studenții nu ar fi fost lăsați să comunice cu alte persoane din exterior și nici nu au avut acces la conturile de pe rețelele sociale.

Jurnaliștii batavi, șocați 

Adevărul a ieșit recent la iveală, iar presa din Olanda comentează intens cele întâmplate. Jurnaliștii se declară șocați de solicitările celor din grupul Ares.

Pe site-ul L.A.N.X. – frăția-mamă din care face parte grupul Ares, și care are o tradiție de 144 de ani, a fost publicat un comunicat din care aflăm că: Sarcinile au fost împărțite în categorii, de la „General”, cum ar fi să fure un obiect dintr-un club de striptease sau „în legătură cu sexul și doamnele, aici cerându-li-se să „tragă o găleată pe aleea”, unde „găleată” reprezintă „femeia”. În fiecare zi, studenții din anul I trebuiau să încarce imagini cu temele finalizate ca dovadă. La finalul călătoriei se va întocmi un clasament. Ultimii cinci din listă s-ar putea aștepta la o sancțiune, ultimii trei primind o sancțiune și mai grea.

Asociația a demarat o anchetă internă și a decis ca o dată cu începerea noului an universitar să nu mai permită grupului Ares să recruteze noi membri.

Din sursele olandeze

Societatea studențească LANX și-a suspendat  filiala Ares din Amsterdam pentru că a stabilit în primul an sarcini „extrem de nepotrivite” și „degradante” în timpul unui ritual de nebunie la București în noiembrie anul trecut.

Membrii aspiranți ai Ares, ai cărui 1.100 de membri o fac a doua cea mai mare asociație studențească din Amsterdam, li sa spus că ar putea câștiga puncte executând sarcini dintr-o listă, inclusiv făcând sex pe o alee cu „o găleată” – un termen denigrator pentru o femeie – și „organizarea unui refugiat” pentru sex.

Activitățile, în total 80, au fost specificate în categorii precum „general” și „doamnelor și sexului”, a spus LANX într-o scrisoare către membri și absolvenți.

Studenților nu li s-a permis să aibă niciun contact cu lumea exterioară în timpul șederii lor, iar activitățile lor pe rețelele de socializare au fost monitorizate. Studenții care nu au reușit să câștige puncte au fost sancționați.

LANX a început o investigație asupra incidentului când sa confruntat cu lista de publicația săptămânală Groene Amsterdammer. Ea a susținut în scrisoarea sa că a fost „mințit” de Ares cu privire la natura activităților pe care „nu le-ar fi tolerat niciodată”. Elevii nu au executat toate activitățile de pe listă, a declarat președintele LANX, Tom Brink, pentru postul NOS .

Ares a fost suspendat pe termen nelimitat și exclus de la participarea la săptămâna de introducere pentru studenții din anul I din acest an. Aceasta înseamnă că asociația nu va putea recruta noi membri.

Asociația și-a cerut scuze lui LANX, spunând „recunoaștem că am mers prea departe și ne cerem scuze. Ne dăm seama că acțiunile noastre vă vor provoca disconfort și dezamăgire. Ne propunem un mediu pozitiv și incluziv și lucrăm la planuri concrete pentru ca acest lucru să se întâmple”.

Primarul Amsterdamului Femke Halsema a lansat de atunci o declarație în care a spus că a fost informată despre evenimentele de către LANX săptămâna trecută și că va discuta cu societatea despre ce intenționează să facă pentru a preveni „acest tip de abuz în viitor și ce alte sancțiuni. se va emite la capitolul în cauză”. Ea a spus că societățile studențești „în mod evident mai au un drum lung de parcurs”.

Incidentul din România este cel mai recent dintr-o serie de scandaluri legate de asociațiile studențești. Societatea studențească ASC/AVSV de anul trecut a ajuns în prima pagină a ziarelor când membrii au făcut remarci sexiste la o cină aniversară, determinând-o pe Halsema să-i dea un ultimatum pentru a respecta legea sau a fi închis.