Mergi la muncă în Olanda? De azi s-au ridicat restricțiile privind certificatul verde și vaccinare

Vine vremea bună și mulți români iau în calcul să aplice pentru un loc de muncă în străinătate. Țările de Jos (Olanda) pare o opțiune bună atunci când iei in calcul faptul că vrei să lucrezi mai mult decât sezonier, adică mai mult de 3 luni pe ani.

Olanda este cea țara care produce cele mai multe flori din lume, fiind recunoscută pentru asta la nivel mondial. În majoritatea serelor de flori sunt angajați din partea de est a Europei. Românii reprezintă un procent considerabil în ocuparea forțelor de muncă din Olanda.

Odată cu data de azi, 23.03.2022, călătorii care sosesc din țările Schengen/UE nu trebuie să prezinte dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau un test negativ pentru COVID-19. O precizare ar fi că și cetățenii europeni care sosesc din afara țărilor Schengen/UE se supun acelorași măsuri. Adică, chiar dacă te afli în Australia și mergi în Olanda la muncă, tot nu trebuie să ai certificat verde sau test ca să mergi în Olanda!

Există o precizare totuși, se solicită completarea unei declarații de sănătate pe pagina https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/documents/publications/2021/07/20/covid-19-and-flying-health-declaration-form. Durează 1 minut, și oricum, nu toată lumea apucă să completeze, nu s-au raportat probleme referitor la această solicitare.

Vă dorim să călătoriți în siguranță!

Sursa MAE