Olandezii au anunțat lotul de 30 pentru EURO: apărarea este fenomenală!

Ronald Koeman (61 de ani), antrenorul naționalei Olandei, a anunțat lotul provizoriu pentru EURO 2024. Acesta cuprinde 30 de nume, urmând ca batavul să renunțe la 4 dintre jucători până la Campionatul European.

A doua superputere continentală a anunțat lotul pentru turneul final din vară. Au făcut-o mai întâi nemții, acum a venit rândul Olandei.

Selecționerul Ronald Koeman a ales 30 de jucători, urmând să renunțe la 4 dintre ei în vederea EURO, capacitatea maximă a loturilor fiind de 26 de nume. Loturile finale trebuie anunțate până pe 7 iunie, cu o săptămână înainte de deschiderea Campionatului European.

Iată cei 30 de jucători aleși de Ronald Koeman:

  • Portari: Justin Bijlow, Mark Flekken, Nick Olij, Bart Verbruggen
  • Fundași: Nathan Ake, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Matthijs de Ligt, Ian Maatsen, Micky van de Ven, Stefan de Vrij
  • Mijlocași: Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Tijjani Reijnders, Marten De Roon, Jerdy Schouten, Xavi Simons, Quinten Timber, Georginio Wijnaldum, Joey Veerman
  • Atacanți: Steven Bergwijn, Memphis Depay, Brian Brobbey, Cody Gakpo, Donyell Malen, Wout Weghorst.

Dintre aceștia, doar doi jucători, portarul Nick Olij și fundașul stânga Ian Maatsen, nu au evoluat până acum pentru prima reprezentativă a Olandei. Maatsen a ajuns cu Borussia Dortmund în finala Champions League, fiind împrumutat de Chelsea până la finalul sezonului.

Olij este portarul titular al celor de la Sparta Rotterdam, cu 49 de goluri primite în 35 de meciuri în acest sezon. Cel mai probabil, nu va prinde lotul final, fiind de așteptat ca Ronald Koeman să deplaseze doar 3 portari în Germania.

Dintre toate compartimentele, apărarea arată senzațional, cu câte două soluții de mare valoare pe fiecare poziție din defensivă: Maatsen și Ake în stânga, Van Dijk, De Ligt, Van de Ven și De Vrij în centru, Dumfries și Frimpong în dreapta.